ROBERTO SOMOZA (Rianxo/A Coruña) é saxofonista, compositor, arranxista e director de orquestra .
Fundador e director xunto a Pedro Lamas da Orquestra de Jazz de Galicia.
Profesor (especialidade de jazz) no Conservatorio Superior de Música da Coruña.
Director e arranxista da Garufa Blue Devils Big Band.

Participou en gravacións ou colaborado con: Clunia Jazz, Atlantic Bridge group, Steve Brown, Kenny Wheeler, Bennie Green, Bob Mover, Old Dixie Band, Imaxina Jazz Orquestra (arreglista e codirector), André Sarbib, Matthew Lee Simon, Quinito L.Mourelle , Borja Quiza (arranxista e intérprete) Orquestra Sinfónica de Galicia, Orquestra de cámara Galega, Banda de música da Coruña, Santiago e unha longa lista de artistas.
Actuou en distintos escenarios de toda Europa como o Festival de Jazz de San Sebastian, Festival de músicas do mundo (Tondela) , Cambridge Festival , Imaxina Sons, Filets Bleus (Francia), Tonder festival (Noruega), Iberojazz, Strasburgo Music Festival, Festival internacional das Illas Azores, Glasgow festival, Festival de Jazz de Lugo, Festival de Jazz de Matosinhos, Festival de Jazz das Mariñas, etc.

Discografía como líder:

Regra de Tres – 2004
Tempos de Cambio – 2006
Trío Eléctrico – 2008
The Vanguard – 2009
Yellow – 2010
Standards&Ballads – 2011
Orquestra Voland 2012
Continuum - 2013
Cal y Arena - 2014
The Modal Jazz Concepts - 2014
“Fame” Orquestra de Jazz de Galicia - 2015
“Barrel House” Garufa Blue Devils Big Band - 2016
“That´s Life” Garufa Blue Devils Big Band - 2016
Saxophone&Clarinet Jazz Solo - 2017